ByAuk
ByAuk tar i bruk nytt areal i byen til matproduksjon. Plener som klippes og sjeldent brukes – blir utgangspunktet for mer inkluderende nabolag og en bærekraftig matproduksjon.
ByAuk er et ideelt AS og er organisert som et andelslandbruk. Vi tilbyr innbyggere, kommunale institusjoner og lokalt næringsliv å ta del i hagen vår og høste egne grønnsaker. Hver uke får disse en liste over hva som er klart for å spise. Andelseierne blir invitert ned i hagen hvor de kan ta del i arbeidet, bli kjent med hverandre og få hjelp til innhøsting. Felleskapet vi nærer er utgangspunktet for deling av kunnskap om mat, dyrking og møter på tvers av generasjoner og kulturer.
En grønnsaksproduksjon med et sosialt formål.
I samarbeid med Flyktningtjenesten i Stavanger tilbyr vi flyktninger praksis og felleskap. ByAuk bidrar med en arena hvor de kan bruke sin kompetanse, øve på norsk og være en del av et arbeidslag med dedikerte frivillige. Vi ønsker å være et springbrett ut i ordinært arbeid for denne gruppen.
Behovet for å øke selvforsyningsgraden i Norge har aldri vært større og interessen for en kortreist og ren matproduksjon er stor. ByAuk har ambisjoner om å lage en skalerbar modell på urbant landbruk. En bærekraftig driftsmodell som kan spre seg til andre bydeler og byer, dekke lokale sosiale behov og skape attraktive uteområder som er tilgjengelig for alle.
ByAuk eies og drives av Sven Are Ek og Yngve Sortland.
Kontaktinfo: hei@byauk.no